Er zat een afdankertje van Katja Schuurman tussen

Het heeft iets geruststellends: foto’s bekijken van beroemde mensen die nietsvermoedend door paparazzi gekiekt zijn. Zie ze heel gewoontjes koffie drinken, de Labrador uitlaten, aan anorexia lijden en op Uggs lopen. Hoe minder glamour, hoe fijner. In joggingpak, met koortslip, met cellulitis: graag.

Daarom koop ik heel soms Hello!, een tijdschrift met grote foto’s van Hollywoodsterren in onbevangen poses. Helaas staan er, omdat het een Brits blad is, ook mensen in die al dertig jaar bij Eastenders werken, maar die neem ik op de koop toe.

Dat moet ook in Nederland kunnen, dachten twee zakenmannen die gisteren het blad Paparazzi lanceerden, een blad met alleen maar paparazzo-foto’s. Het werd gepresenteerd door SBS-blondine Ellemieke Vermolen, die verkondigde dat ze blij was dat er vooral foto’s van buitenlandse sterren in stonden, zodat zij er geen last van zou hebben. Ze verkondigde dat zo nadrukkelijk dat ik het vermoeden kreeg dat zij nu vast in het nieuws was. Ik sloeg er de bladen op na, en mijn vermoeden klopte. Ellemieke Vermolen heeft een relatie met Jantje Smit. Ik dacht dat Jantje Smit tien jaar oud was, dus ik vond dit shocking. Maar Jantje Smit blijkt inmiddels eenentwintig. Story had voor onwetenden als ik een organogram afgedrukt van alle mannen met wie Ellemieke Vermolen iets heeft gehad. Ik herinner me niet precies wie het allemaal waren, maar er zat een afdankertje van Katja Schuurman tussen, en een knappe Spaanse voetballer, en die man die Dromen zijn bedrog heeft gecomponeerd, en ik geloof Boutros Boutros Gali. Niet de minsten, dus. En nu Jantje Smit.

Dit nieuws had Paparazzi nog niet gehaald. Want Paparazzi, bleek toen ik het doornam, is een soort retro-roddelblad. Een heel nieuw genre. Zo was er uitgebreid aandacht voor de relatieperikelen van Gwyneth Palthrow en Brad Pitt, en las ik over het seksschandaal met Monica Lewinsky. Celebritynieuws uit de late Middeleeuwen: kom daar nog maar eens om! Altijd maar die waan van de dag waar de andere roddelbladen achteraan rennen. Nee, dan Paparazzi: voor historische roddels.

De hoofdredacteur van Paparazzi kondigde aan dat hij binnenkort ook naar Vlaanderen wilde met zijn blad, en daarna de rest van Europa. Ik hoop dat ze daar klaar zijn voor het volgende nummer van Paparazzi, waarin een groot profiel zal komen van een mannenverslindster uit de Hollywood-oertijd: Liz Taylor.