De Paviljoens moet misschien sluiten

Rotterdam. Museum De Paviljoens in Almere dreigt te worden opgeheven. De gemeente Almere wil per 1 januari 2009 de subsidie die het museum ontvangt met 300.000 euro verlagen. Ook moet het museum zijn huidige locatie verlaten. Het museum is niet tegen verhuizen, zegt waarnemend directeur Martine Spanjers. ”Maar we verliezen zo wel ons eigen gezicht. Ons gebouw is beeldbepalend.” Het jaarlijkse budget bedraagt 1,1 miljoen euro, waarvan 650 duizend euro afkomstig is van de gemeente Almere. Van het ministerie van OCW en de Mondriaan Stichting ontvangt het museum ongeveer 300.000 euro subsidie. Museum De Paviljoens maakte naam met een serie exposities van vooral Nederlandse kunstenaars. In 2005 ontving het museum de AICA-oorkonde voor de `het beste museum van 2002-2003-2004`. (NRC)