Aanhoudend zacht

Het zachte weer van de afgelopen dagen blijft tot na het weekend aanhouden. Vooral vanaf zaterdag krijgen storingen echter meer invloed en zal er meer neerslag gaan vallen. Allereerst valt er vanavond al wat regen die naar het zuidoosten wegtrekt. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige of krachtige zuidwestenwind, kracht 5 of 6. Op de Wadden staat korte tijd een harde wind, kracht 7.

Na het wegtrekken van de regen is het vannacht overwegend droog en zijn er een enkele opklaringen. De wind draait naar het noordwesten en wordt later in de nacht en in de vroege ochtend in het Waddengebied wederom korte tijd hard, kracht 7.

Door de wind en de bewolking koelt het niet verder af dan naar 8 tot 10 graden.

Morgen overdag neemt de wind af tot matig en waait uit westelijke tot noordwestelijke richting. Ook schijnt de zon soms even en blijft het bijna overal droog. Er is wat minder zachte lucht over Nederland gestroomd, waardoor de temperaturen met ongeveer 12 graden iets lager uitkomen dan vandaag.

Vrijdag is er wat meer bewolking dan morgen, maar het blijft droog bij temperaturen die overdag oplopen tot circa 11 graden.

Zaterdag valt er van tijd tot regen. Zondag wordt een dag met een straffe noordwestenwind en vooral in de kustprovincies buien. Op beide dagen liggen de maxima rond 12 graden.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig en zacht.