007 Craig ‘overtuigt’

Het is even wennen, een blonde James Bond. Maar de Britse critici zijn zeer te spreken over de jongste incarnatie van geheim agent 007, voor het eerst gespeeld door de Brit Daniel Craig. Sommigen noemen hem zelfs de meest overtuigende vertolker sinds Sean Connery.

De film Casino Royale die vanaf volgende week in Britse bioscopen is te zien, neemt Bond-liefhebbers mee terug naar het begin van de loopbaan van de illustere agent. Hij is gebaseerd op de eerste roman van Ian Fleming. In de film ruimt de beginnende spion Bond onder meer zijn eerste tegenstander uit de weg.

Het belangrijkste is volgens criticus Wendy Ide van The Times dat Craig kan acteren. Een prettige bijkomstigheid is verder dat hij er knap en atletisch uitziet. „Craig is de eerste Bond sinds Connery die er ook uitziet alsof hij makkelijk in staat is zijn eigen stunts te verzorgen”, vindt Tim Adams in het zondagblad The Observer. „Hij is ook geestiger dan Roger Moore en een meer geloofwaardige meedogenloze rokkenjager dan Pierce Brosnan”, stelt Nick Curtis van de Londense Evening Standard.

Wel menen de critici dat de film, 2 uur 20 minuten, te lang is.