www.nrc.nl

New York. Correspondent Freek Staps kiest zijn favoriete lopers van de New York City Marathon, afgelopen weekeinde. „Achteraf is het altijd makkelijk om favorieten uit te kiezen, dus hier komen ze. Het werd niet Lance Armstrong, die zei nog nooit zoiets zwaars te hebben gedaan. Mijn lopers van het jaar zijn wel geworden Henk en Dorien, die de speciale bijlage van The New York Times van vanochtend haalden (zie foto). Henk is 50, Dorien 25 en ze heten Van der Laan, dus het zouden nog best eens vader en dochter kunnen zijn. Hij eindigde op plaats 30.387, zij werd 32.065ste. Beiden met een halve wuppie op het hoofd.” Enthousiastelingen die geïnspireerd zijn geraakt en nu al uitkijken naar de marathon van volgend jaar, kunnen via het weblog van Staps tips vinden van de officiële site van de New York Road Runners. www.nrc.nl/newyork Lopers aan de Ney York City Marathon

Boeken. November is dit jaar debutantenmaand. Zaterdag kreeg Christiaan Weijts (zie foto) in Harlingen de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs voor zijn roman Art. 285b. Drie weken later, op 26 november, wordt in Dordrecht de Debutantenprijs uitgereikt. De winnaar van die jaarlijkse prijs is nog niet bekend. De vijf genomineerden voor de Debutantenprijs zijn Gerbrand Bakker, Hans Hogenkamp, Tessa Leuwsha, Vrouwkje Tuinman en Anneloes Timmerije. Alle voor de Anton Wachterprijs en de Debutantenprijs genomineerde boeken werden afgelopen vrijdag besproken in Boeken onder de titel De laatbloeierslawine. In dat stuk werd betoogd dat de genomineerden deel uitmaken van een nieuwe grijze golf in de letteren. Lees alles over de prijzen en de debutanten op

www.nrc.nl/boeken

New York. Correspondent Freek Staps kiest zijn favoriete lopers van de New York City Marathon, afgelopen weekeinde. „Achteraf is het altijd makkelijk om favorieten uit te kiezen, dus hier komen ze. Het werd niet Lance Armstrong, die zei nog nooit zoiets zwaars te hebben gedaan. Mijn lopers van het jaar zijn wel geworden Henk en Dorien, die de speciale bijlage van The New York Times van vanochtend haalden (zie foto). Henk is 50, Dorien 25 en ze heten Van der Laan, dus het zouden nog best eens vader en dochter kunnen zijn. Hij eindigde op plaats 30.387, zij werd 32.065ste. Beiden met een halve wuppie op het hoofd.” Enthousiastelingen die geïnspireerd zijn geraakt en nu al uitkijken naar de marathon van volgend jaar, kunnen via het weblog van Staps tips vinden van de officiële site van de New York Road Runners.

www.nrc.nl/newyork