Wisselend

Het blijft voorlopig zacht, maar het weer is verder nogal wisselend. Vanavond hangen er in het noordwesten waarschijnlijk wolkenvelden.

In de andere regio’s zijn er brede opklaringen, waardoor het snel afkoelt. Landinwaarts daalt het kwik plaatselijk tot ongeveer 2 graden. Later vannacht breiden de wolkenvelden in het noordwesten zich verder over het land uit. Er vormen zich op veel andere plekken in het binnenland ook mistbanken en/of laaghangende wolken.

Morgenochtend begint op veel plaatsen bewolkt of mistig. Deze bewolking en mist blijft een groot deel van de ochtend hardnekkig aanhouden. ’s Middags breekt misschien de zon er even door, maar later dikt de bewolking weer aan. Vooral in de avondperiode kan er vervolgens ook wat regen vallen. Bij een matige, later langs de kust vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het zacht, rond 13 graden.

Donderdagnacht valt er regen, die tegen de ochtend alweer naar het oosten wegtrekt. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit west tot noordwest komen er donderdag overdag opklaringen voor en wordt het rond 12 graden.

Vrijdag brengt een rug van hoge druk rustig en droog herfstweer, maar een volgende storing zal zaterdag wind en enige regen veroorzaken. Zondag is het weer droger.

Verder is het alle dagen zacht voor de tijd van het jaar.