Televisie Film van de dag

The Royal Tenenbaums. Een van de grootste (komische) talenten die de laatste jaren van zich lieten spreken is de New Yorkse filmmaker Wes Anderson. Sinds zijn eerste film Bottle Rocket hebben we mogen genieten van de eigenaardige mengeling van diepe melancholie en droge, verbale en wat intellectuele humor in Rushmore en The Life Aquatic with Steve Zissou. Het uitbundige The Royal Tenenbaums is ingedeeld als een boek, met hoofdstukjes waarin de mythe van gezinsgeluk wordt onttakeld en opgebouwd. De film markeert een hoogtepunt in de samenwerking tussen regisseur, acteur, en scenarist Owen Wilson. Ze presenteren in heerlijke jarenzeventigpasteltinten de door incest, zelfmoord, racisme, depressies, verslaving en misdaad geteisterde familie Tenenbaum met de ziekte veinzende Gene Hackman, moeder Anjelica Huston, hun ongewone kinderen en Indiase butler. (Wes Anderson, 2001, VS), BBC 1, 0.30-2.10u.

André Waardenburg