Radio Voorkeur

Desmet live. Onder andere een gesprek met Jaap Goudsmit over zijn boek Tegen de vlakte, een zoektocht naar kennis van zaken in Nederland en hoe Nederland zijn wetenschappers aan het buitenland verliest. Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Gesprek met Ben Rogmans die, als alles goed gaat, hoofdredacteur wordt van het nieuwe gratis ochtendblad naast Metro en Spits. De beoogde oplage van de nieuwe krant moet een miljoen exemplaren per dag worden. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met kunstenares Jannie Regnerus die een boek schreef over haar verblijf in Japan Het geluid van vallende sneeuw. Ook vertelt lingerie-ontwerpster Murielle Scherre over Het verhaal van V, een boek van Catherine Blackledge. Concertzender, 20.04-22.00u.

Casa luna. Directeur Klaas van Egmond van het Milieu- en Natuurplanbureau vertelt over de eerste resultaten van de duurzaamheidsverkenning. Hij vertelt over hoe we droge voeten kunnen houden en hoe we van onze verslaving aan fossiele brandstoffen afkomen. Radio 1, 0.04-1.00u.