Pieterse wint de Brandende Pen

Rotterdam, 7 nov. De Arnhemse publicist Martin Pieterse heeft de Brandende Pen gewonnen. De prijs voor korte verhalen werd gisteren uitgereikt door Christiaan Weijts, winnaar van de Anton Wachterprijs 2006. De jury, bestaande uit schrijver Abdelkader Benali, recensente Elsbeth Etty, Arbeiderspersredacteur Arieke Kroes en hoofdredacteur Floor Buschenhenke van literair tijdschrift Lava, heeft Pieterses verhaal Lycoptera gekozen uit een shortlist van 23. ”Een sterk gegeven, goed geschreven, mooi uitgewerkt”, zei juryvoorzitter Kroes. Een eervolle vermelding was er voor schrijfster Anneloes Timmerije met het verhaal Hellens ritme. De Lavaredactie, initiatiefnemer, ontving meer dan 250 inzendingen. De beste zijn gepubliceerd in het najaarsnummer van Lava. Het tijdschrift riep de prijs in het leven vanwege de groeiende belangstelling voor het genre.