Nederlandse Opera brengt Mozart live in de bioscoop

AMSTERDAM, 7 NOV. Drie matineevoorstellingen die de Nederlandse Opera rond de jaarwisseling in het Amsterdamse Muziektheater geeft van drie Mozart-opera`s, zullen live te zien zijn in twaalf bioscopen en op Nederland 2. Het is voor het eerst dat de Opera en de NPS voorstellingen vertonen in bioscopen. Eerder gebeurde dat wel enkele keren op een videoscherm in het Amsterdamse Oosterpark tijdens het Holland Festival. Die voorstellingen waren gratis, het operabezoek in de bioscoop kost 12.50 euro. Het gaat om voorstellingen van Così fan tutte, Le nozze di Figaro en Don Giovanni, die op 17, 18 en 19 november in première gaan in de enscenering van de regisseurs Jossie Wieler en Sergio Morabito. Bioscopen in Alkmaar, Amsterdam, Breda, Den Haag, Hilversum, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Maastrischt, Almere, Emmen en Zoetermeer vertonen de opera`s met surroundgeluid op 10 en 14 december en 7 januari..