`Meer belastingvrij invoeren in Europa`

BRUSSEL. Reizigers die bijvoorbeeld na een vakantie de Europese Unie binnenkomen, mogen wellicht meer sterke drank, parfum en andere goederen belastingvrij invoeren. Passagiers mogen dan voor 300 euro aan belastingvrije producten invoeren. Nu is dat 175 euro. Het invoerbedrag was sinds 1994 niet meer aangepast aan de inflatie. Ministers van Financiën van de 25 EU-landen hopen vandaag een politiek akkoord te bereiken over een compromisvoorstel van huidig EU-voorzitter Finland. Nieuw is dat parfum, koffie en thee ook onder het totaalbedrag gaan vallen. Tot dusver vielen deze producten erbuiten, tot groot voordeel van parfumliefhebbers en winkels op luchthavens. Wel denkt men aan een limiet op het aantal flesjes bier dat reizigers mogen invoeren. Het hele plan gaat alleen door als de 25 ministers van de EU-landen het unaniem eens worden.