Kerkdienst op tv goed alternatief voor kerk

Hilversum. Kerkdiensten op televisie vormen voor veel gelovigen een belangrijke aanvulling op, of alternatief voor het bezoeken van een kerk. Dit blijkt uit een een onderzoek van RKK/KRO Mediapastoraat. Veel katholieken vinden dat het kijken naar de vieringen een ritueel karakter heeft en belangrijk is voor het geloofsleven. De meeste gelovigen bekijken de dienst elke zondag van begin tot eind, en bereiden de viering ook voor met behulp van een liturgieboekje. Kijkers steken er soms ook kaarsjes bij aan. Het Mediapastoraat verzorgt al ruim dertig jaar eucharistievieringen op televisie. Driekwart van de ondervraagden vindt dat het kijken naar een viering een moment is om bezig te zijn met God. Veel kijkers vinden het belangrijkste dat er een rustgevend effect uitgaat van de viering. De meeste kijkers zijn oudere katholieke vrouwen.