Kazaa wordt in Nederland bijna niet meer gebruikt

Rotterdam, 7 nov. Het bestandsuitwisselingsprogramma Kazaa wordt vrijwel niet meer gebruikt in Nederland en België. Nog maar twee procent van de surfers op internet gebruikt het programma om muziek en beeld uit te wisselen. Dit blijkt uit een enquête onder 17 duizend lezers van het online tijdschrift De Digitale Revolutie. In 2003 riep Kazaa zichzelf nog uit tot `het meest gedownloade programma ooit`. Door de vele advertenties en alternatieve mogelijkheden om grote bestanden nog sneller gratis te downloaden werd Kazaa steeds minder populair. Ook zag Kazaa zich in juli genoodzaakt een kostbare schikking te treffen met de muziekindustrie, die het bedrijf betichtte van schending van auteursrechten. Kazaa beloofde toen geen illegale bestanden meer uit te wisselen.