Internet Voorkeur

Digileen. Bij de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) zijn meer dan 300.000 cd’s, zo’n 10.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp’s te leen. Wie niet in de buurt van Rotterdam woont, kan via internet muziek lenen. De discotheek heeft besloten om de vorig jaar begonnen proef met het gratis uitlenen van digitale muziek nog een jaar voort te zetten. Tijdens de proefperiode, die op 4 november 2005 begon, zijn al meer dan een half miljoen tracks geleend. Een ongelooflijk aantal, vindt de CDR. Het enthousiasme waarmee muziekliefhebbers gebruik maakten van DigiLeen, zoals de digitale uitleendienst van de CDR heet, was genoeg reden om de proef tot 1 januari 2008 te verlengen. „Het komende jaar willen we daarom gebruiken om het digitaal lenen van muziek nog makkelijker en leuker te maken”, aldus Michiel Laan, directeur van de CDR, in een persbericht. Begin november zijn ook nieuwe labels toegevoegd aan het aanbod. Hiermee komt het totaal aantal te lenen albums uit op 6.000. Nieuw zijn de jazzlabels met o.a. zangeres Fay Claassen, en het klassieke label ‘harmonia mundi france’. De gedownloade tracks worden niet het eigendom van de lener. De digitaal geleende muziek kan uitsluitend gedurende één week of maximaal 70 keer worden afgespeeld op de pc.

Zie: www.muziekweb.nl/digileen