Imelda Marcos recyclet haar juwelen

Imelda Marcos recyclet haar juwelen Manila. Imelda Marcos, weduwe van de Filipijnse dictator Ferdinand Marcos, poseert voor de camera's bij de lancering van haar juwelencollectie. De ex-presidentsvrouw, berucht om haar extravagante levenstijl en haar enorme schoenenverzameling, brengt juwelen op de markt die worden samengesteld uit gerecyclede afgedankte sieraden van haarzelf. Marcos maakt de unieke objecten van oude accessoires en nieuwe edelstenen en andere materialen eigenhandig, met een lijmpistool. Gisteren presenteerde de 77-jarige haar project. Liggend op een ligbed in de tuin van een hotel in Manila, vertelde ze dat het idee voor de collectie afkomstig was van haar kleinzoon Borgy Manotoc, een fotomodel. „Hij zei tegen me: je maakt schitterende dingen, zoals juwelen van bijna afval. Je moet je collectie gebruiken om de wereld de echte Imelda te laten zien”, aldus Marcos. „Wat we verkopen is niet veel geld waard, maar... het is van onschatbare waarde, omdat alleen schoonheid de ziel kan voeden.” Imelda Marcos zei dat de juwelen tussen de 15 en 80 euro zullen kosten. Volgens haar dochter en parlementslid Imee Marcos winkelt Imelda graag op vlooienmarkten en gooit ze nooit een sierraad weg als het kapot is. „Ik denk dat de jongere generatie opener staat voor mijn moeder. De oudere generatie heeft vooroordelen over haar”, zei Imee Marcos. Imelda was getrouwd met Ferdinand Marcos, die in 1965 president werd en in 1986 de Filipijnen moest ontvluchten na een volksopstand. Het echtpaar ontvreemdde enorme geldbedragen uit de Filipijnse schatkist; tot nu toe heeft de Filipijnse regering zo'n 1,25 miljard euro aan contanten en banktegoeden weten te achterhalen. Legendarisch bewijs van Imelda’s spilzucht waren haar 1.500 schoenen. (AP) Foto AP/Bullit Marquez Former Philippine first lady Imelda Marcos poses for a fashion shoot to launch her own fashion accessories called "The Imelda Collection" at a posh hotel in Manila Monday Nov. 6, 2006. The flamboyant widow of former Philippine strongman Ferdinand Marcos, is to launch her line of funky jewelry, clothing and shoes in hopes of attracting younger generation not yet born when Imelda and her family ruled the country for 20 years until their ouster in 1986. Mrs. Marcos is to launch her collection later this month. (AP Photo/Bullit Marquez) Associated Press

Imelda Marcos, weduwe van de Filipijnse dictator Ferdinand Marcos, poseert voor de camera's bij de lancering van haar juwelencollectie. De ex-presidentsvrouw, berucht om haar extravagante levenstijl en haar enorme schoenenverzameling, brengt juwelen op de markt die worden samengesteld uit gerecyclede afgedankte sieraden van haarzelf. Marcos maakt de unieke objecten van oude accessoires en nieuwe edelstenen en andere materialen eigenhandig, met een lijmpistool.

Gisteren presenteerde de 77-jarige haar project. Liggend op een ligbed in de tuin van een hotel in Manila, vertelde ze dat het idee voor de collectie afkomstig was van haar kleinzoon Borgy Manotoc, een fotomodel. „Hij zei tegen me: je maakt schitterende dingen, zoals juwelen van bijna afval. Je moet je collectie gebruiken om de wereld de echte Imelda te laten zien”, aldus Marcos. „Wat we verkopen is niet veel geld waard, maar... het is van onschatbare waarde, omdat alleen schoonheid de ziel kan voeden.” Imelda Marcos zei dat de juwelen tussen de 15 en 80 euro zullen kosten.

Volgens haar dochter en parlementslid Imee Marcos winkelt Imelda graag op vlooienmarkten en gooit ze nooit een sierraad weg als het kapot is. „Ik denk dat de jongere generatie opener staat voor mijn moeder. De oudere generatie heeft vooroordelen over haar”, zei Imee Marcos.

Imelda was getrouwd met Ferdinand Marcos, die in 1965 president werd en in 1986 de Filipijnen moest ontvluchten na een volksopstand. Het echtpaar ontvreemdde enorme geldbedragen uit de Filipijnse schatkist; tot nu toe heeft de Filipijnse regering zo'n 1,25 miljard euro aan contanten en banktegoeden weten te achterhalen. Legendarisch bewijs van Imelda’s spilzucht waren haar 1.500 schoenen. (AP)