Hoofdverdachte van aanslagen in Madrid krijgt tien jaar cel

Milaan. Een van de hoofdverdachten van de aanslagen in Madrid in 2004 is gisteren door een Italiaanse rechtbank veroordeeld tot tien jaar celstraf voor lidmaatschap van een internationale terroristische organisatie. De Marokkaan Ahmed Rabei Osman al-Sayed, ook wel de `Egyptenaar` genoemd, is de eerste verdachte die is veroordeeld in verband met de aanslagen in Madrid in 2004, waarbij 191 doden vielen. Uit afgeluisterde telefoongesprekken die Al-Sayed voerde met andere verdachten blijkt dat hij van de plannen voor de aanslagen afwist. Volgens Al-Sayeds advocaat zal hij in beroep gaan tegen de uitspraak, maar hij verwacht dat zijn cliënt zal worden uitgeleverd aan Spanje. Daar begint in februari een groter proces tegen 29 verdachten in verband met de aanslagen in Madrid.