FC Utrecht niet akkoord met boete voor spreekkoren

Zeist, 7 nov. FC Utrecht weigert het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, een boete van 10.000 euro, voor kwetsende en discriminerende spreekkoren tijdens de thuiswedstrijd op 1 oktober tegen Ajax. De tuchtcommissie van de KNVB moet nu uitspraak doen. Ajax moet de bond nog laten weten of het akkoord gaat met een geldstraf van 5.000 euro wegens wanordelijkheden tijdens hetzelfde duel. Supporters van de club brachten tijdens het bewuste duel vernielingen aan in de Galgenwaard. Zaterdag klonken er tijdens het duel ADO Den Haag-Excelsior (2-2) ook spreekkoren vanaf de tribune. ”Ik hoorde oerwoudgeluiden, er werden beledigende liedjes gezongen. Zoiets vind ik niet acceptabel”, zei de in Suriname geboren Andwelé Slory, aanvaller van Excelsior, vandaag in De Telegraaf. De wedstrijd werd niet stilgelegd. De KNVB wacht nog op een rapport van de arbitrage, op basis daarvan wordt besloten of er actie wordt ondernomen.