Bijzonder 1-2’tje in Oranjestad

Koningin Beatrix in balbezit, Cruijff is klaar voor het nemen van een strafschop. Foto PPE 06-11-2006 Jaburibari Queen Beatrix has started her first day of the statevisit at the Dutch Antilles. The Queen went to the Cruyff Court she met the famous Dutch soccer player Johan Cruyff. (c) PPE/ a v/d werf PPE Agency - Edwin Veloo Twickelstraat 18 2241 XE Wassenaar M. 06-43497725 F 084 7384869 veloo@wanadoo.nl http://www.ppe-agency.com Kvk. 27270699 If you have any questions please call or e-mail us with your inquiries. PPE

Koningin Beatrix en Johan Cruijff gaven gisteren op Aruba een een-tweetje ten beste. De koningin en de beste voetballer uit de Nederlandse geschiedenis namen samen de opening van een Cruyff Court voor hun rekening: Beatrix gaf de bal aan, Cruijff scoorde tot tweemaal uit een strafschop. Het betrof de eerste van zes trapveldjes in het Caraïbisch gebied, in Paradera, buiten Oranjestad. Binnenkort worden Cruyff Courts geopend op Bonaire en Curaçao. Op Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba worden trapvelden aangelegd.

Beatrix is gisteren officieel begonnen aan haar bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. De koningin is al sinds zaterdag op het eiland. Het bezoek duurt elf dagen.

De aanleg van de trapvelden is gebeurd in samenwerking met het ministerie van VWS. Ook staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp was bij de opening van de Cruyff Court aanwezig. Zij liet vorig jaar bij de Koninkrijksspelen weten dat er op de eilanden zes Cruyff Courts zouden worden aangelegd, betaald door het ministerie en uitgevoerd door de Cruyff Foundation. Een jongen die in Nederland aan de Cruyff University studeerde, een American footballspeler, was belast met de uitvoering van het project.

Cruijff geeft in een dagelijkse column in De Telegraaf blijk van zijn enthousiasme over zijn bezoek aan Aruba en de Antillen. „Koningin Beatrix was van plan haar reis naar de Antillen in het teken te zetten van de jeugd en het op weg helpen van jongeren richting een betere toekomst. Dat viel dus ideaal te combineren met ons project”, liet Cruijff gisteren optekenen. Vandaag vertelt hij over zijn ontmoeting met de koningin. „In haar hotel was een complete etage gereserveerd voor haar en haar hofhouding. Wat me meteen opviel, was dat ze volledig op de hoogte was van waar we mee bezig zijn. (...) We zijn een uurtje bij elkaar gebleven en de enige die over voetbal begon, was iemand uit haar hofhouding. De man had een tijdje in Madrid gewoond en vroeg zich af wat Real had gedaan. Die kreeg dus slecht nieuws voor z’n kiezen, maar dat risico loop je wel vaker als je voor Real bent”, aldus de oud-voetballer en oud-trainer van Barcelona.

Meer over Cruijffs reis op www.cruyff-foundation.org