7 redenen om uit te gaan

Des Indes

Lange Voorhout 54/56, Den Haag. Telefoon (070) 361 23 45. Keuken open 07.00-01.00Categorie: Klassiek

Binnenhuisarchitect Garcia heeft gezorgd voor een gezellige, sfeervolle inrichting. Het publiek varieert van zakenmensen en hotelgasten tot lunchende dames, die hier genieten van de high tea. De kunsten van chef-kok Ben Hardeman vallen goed in de smaak: de ravioli met zeeduivel of de sint-jakobsschelpen met langoustine om je vingers bij af te likken. Wijnen zijn perfect en worden in grote bellen geschonken en de bonbons zijn huisgemaakt. De muziek moet volgens sommigen niet te fancy worden.uitstekend | De high tea in een geweldig mooie omgeving is verrassend en heerlijk, een echte aanrader. Uiterst vriendelijke bediening, je wordt echt verwend.(19-05-2006 E.K. te Den Haag)goed | Een mooie omgeving en statige sfeer. De bediening is hier zoals het hoort, zelfs nog beter. Erg prettig. Het eten was goed, maar niet spectaculair. Vooraf koos ik de zalm, die prima was. Als hoofdgerecht de hoender, die vond ik wat droog. Maar, al met al, echt genoten en dat voor een schappelijke prijs.(06-05-2006 P.S. te Barendrecht)eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iensuitstekend | De high tea in een geweldig mooie omgeving is verrassend en heerlijk, een echte aanrader. Uiterst vriendelijke bediening, je wordt echt verwend.(19-05-2006 E.K. te Den Haag)

goed | Een mooie omgeving en statige sfeer. De bediening is hier zoals het hoort, zelfs nog beter. Erg prettig. Het eten was goed, maar niet spectaculair. Vooraf koos ik de zalm, die prima was. Als hoofdgerecht de hoender, die vond ik wat droog. Maar, al met al, echt genoten en dat voor een schappelijke prijs.(06-05-2006 P.S. te Barendrecht)

eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens

2 BIJEENKOMST

Geloof en homoseksualiteit

Zaandam: gebouw van de Stichting Islam en Dialoog, De Weer 75. Tijd: 20.00u. Aanmelding is niet nodig.

Vanavond organiseert het Interreligieus Netwerk Noord-Holland een open netwerkbijeenkomst over ‘Geloof en homoseksualiteit’. Een homoseksuele moslim en een lesbische christen zijn uitgenodigd om uit eigen ervaring te vertellen over het thema. Wat betekent het om gelovig te zijn, om in een gelovige omgeving op te groeien en te ontdekken dat je homoseksueel bent? Hoe ga je daarmee om? Lukt het om je geloof en je manier van leven bij elkaar te houden of is dit erg lastig? En wat voor rol speelt de omgeving daar eigenlijk in?

3 MUZIEKTHEATER

Ghostbusters #1

Amsterdam: Frascati, Nes 63. Tijd: 20.30u. Entree: 12 euro. Inl/res: 020-6266866 & www.nestheaters.nl

Onder de naam Touki Delphine speelt de jonge garde van de VeenFabriek de muziektheater-productie Ghostbusters #1. Een voorstelling waarin zij als ware helden jagen op het spook angst dat onze samenleving onveilig maakt. Nieuwe angsten vragen om nieuwe helden en het lijkt erop dat het nieuwe heldendom minder gaat over de heldendaden zelf, maar des te meer over vormgeving, uitstraling, sensatie, mysterie en hype. Alles komt in een ander daglicht te staan met de Ghostbusters van Touki Delphine in de buurt.

4 LEZING

Jimi Hendrix

Groningen: Filmtheater Images. Tijd: 16.30. Toegang: 4 euro/2 euro. Inl: www.rug.nl/studium

In het kader van de lezingencyclus Rock ‘n Roll Heroes zal Philippe Bastiaans (aka Phil Bee) vanmiddag een voordracht met muziek- en beeldfragmenten houden over Jimi Hendrix. De voordracht schetst een beeld van zijn leven, muziek en invloed en zal afrekenen met enkele zeer hardnekkige vooroordelen over een van de grootste rock ‘n roll heroes aller tijden, over een goedlachse verlegen man, die voorop liep in de revolutie, maar zijn eigen ondergang inleidde.

5 FILM

Babel

Regie: Alejandro González Iñárritu. Met o.a. Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal. In 35 bioscopen.

De films van Inárritu onderscheiden zich door snoeiharde beelden met een dramatische impact die zonder acht te slaan op chronologie aaneen worden geschakeld. Amores Perros, 21 Grams en nu ook Babel, zijn in feite een reeks parallel gemonteerde vuistslagen. In Babel komen die slagen uit alle hoeken van de wereld. Een kogel uit een Japans jachtgeweer in Marokko heeft desastreuze gevolgen tot in de Verenigde Staten en Mexico.

6 DENKCAFÉ

Is denken meer dan electriciteit in je brein?

Rotterdam: Arminius. Tijd: 20.00u. Inl/res: www.arminius.nu

Over de vooruitgang die is geboekt op het terrein van het hersenonderzoek en de filosofische vragen die daarmee samenhangen. Kan je een mens reduceren tot zijn materie? Zijn we slechts een optelsom van trillende atomen of is er meer? Zijn we ons lichaam of hebben we een lichaam? Bestaat er iets als het geestelijke los van de materie? Hans Dooremalen van de UvT gelooft van wel en gaat in discussie met Tim de Mey (EUR). Tim de Mey stelt dat bewuste beleving niet meer is dan lichamelijke of materiële eigenschappen en processen.

7 DOCUMENTAIRE

Movie Matters: Voorland

Nijmegen: CC3, CollegezalenComplex, Mercatorpad 1. Tijd: 19.30u. Inl: www.ru.nl/cultuuropdecampus

Zeven jaar lang filmden Eugenie Jansen en Albert Elings de uiterwaarden van de Loowaard, een natuurgebied nabij Nijmegen. De ontwikkelingen rondom dit gebied (o.a. Betuwelijn) en de relatie tussen landschap en bewoner spelen in deze documentaire de hoofdrol. De makers zijn vanavond aanwezig voor inleiding, nabespreking en vragen. Eugenie Jansen won in 2002 een Tiger Award voor haar eerdere film Tussenland.