www.nrc.nl

Klaver. Conservatief Amerika heeft er weer een homoschandaal bij. De evangelist Ted Haggard, leider van de National Association of Evangelicals en een fervent tegenstander van het homohuwelijk, wordt ervan beschuldigd een man betaald te hebben voor seks, en drugs gekocht en gebruikt te hebben. Haggard, getrouwd met een vrouw en vader van vijf kinderen, is teruggetreden als president van de National Association of Evangelicals naar aanleiding van de beschuldigingen. Haggard heeft ook zijn functie als dominee van de New Life Church in Colorado Springs neergelegd. Haggards stem is herkend op de voicemail van een drugsdealer. Haggard heeft zich altijd zeer negatief uitgelaten over homoseksualiteit en het recht van paren van het zelfde geslacht om te huwen. Via het weblog van Marie-José Klaver vindt u links naar Amerikaanse berichten over het schandaal. www.nrc.nl/klaver Ted Haggard, the president of the U.S. National Association of Evangelicals, is pictured in this undated photograph. Haggard resigned on November 2, 2006 after being accused of having a sexual relationship with a male escort. Haggard, who denied the accusation, also temporarily stepped down as senior pastor of the New Life Church in Colorado Springs, the church said in a statement. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/National Association of Evangelicals/Handout (UNITED STATES) REUTERS

Klaver. Conservatief Amerika heeft er weer een homoschandaal bij. De evangelist Ted Haggard, leider van de National Association of Evangelicals en een fervent tegenstander van het homohuwelijk, wordt ervan beschuldigd een man betaald te hebben voor seks, en drugs gekocht en gebruikt te hebben. Haggard, getrouwd met een vrouw en vader van vijf kinderen, is teruggetreden als president van de National Association of Evangelicals naar aanleiding van de beschuldigingen. Haggard heeft ook zijn functie als dominee van de New Life Church in Colorado Springs neergelegd. Haggards stem is herkend op de voicemail van een drugsdealer. Haggard heeft zich altijd zeer negatief uitgelaten over homoseksualiteit en het recht van paren van het zelfde geslacht om te huwen. Via het weblog van Marie-José Klaver vindt u links naar Amerikaanse berichten over het schandaal.

www.nrc.nl/klaver

De Stemming. Alweer een sprong voorwaarts van de SP in de verkiezingscampagne. De leden van de SP ontvingen gisteren een persoonlijk geadresseerde e-mail, die zijn uitwerking niet mist. „Er is iemand onderweg naar je. Klik hier om te zien wie.” Zodra je dat doet, begint een vrolijk filmpje met Jan Marijnissen in de hoofdrol. Hij rijdt in de SP-bestelbus op weg naar ene Jeanine. Als de bel gaat doet de mooie vrouw in kamerjas open, neemt een aan haar geadresseerde envelop in ontvangst en geeft Jan een dikke zoen. Dan gaat Jan weer blij verder om de volgende brief te bezorgen: aan jou! Onderweg krijgt Jan plots autopech. Hij pakt zijn mobieltje en stuurt je een sms: „Beste …, je moet me ff helpen.” Ook bedoeld om naar vrienden te sturen.

www.nrc.nl/stemming