Wisselvalliger

Het rustige en zachte weer van het afgelopen weekend houdt ook de komende dagen aan. Wel wordt het vanaf woensdag langzaam wat wisselvalliger en gaat er soms regen vallen. De hoeveelheid wind valt voorlopig mee.

Voorafgaand aan het wisselvallige weer krijgen we morgen nog wel een aangename herfstdag voorgeschoteld.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen, waarin vooral in het zuiden van het land enkele mistbanken ontstaan. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind daalt het kwik naar 3 graden in het zuiden van Limburg tot rond 9 graden in Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Morgen zijn er overdag perioden met zon, waarbij de meeste zon te vinden is in de zuidelijke provincies. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidwest. De temperaturen lopen op naar 9 of 10 graden in het zuiden tot een graad of 12 in het noorden van het land.

Gedurende de middag neemt de bewolking in het noordwesten toe en vanaf het eind van de middag valt vooral in het noorden een spat regen. Woensdag tot en met zaterdag bepalen storingen het weerbeeld en is het overwegend bewolkt met soms regen. Met wind uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen wordt zachte lucht aangevoerd.

Overdag wordt het een graad of 12 en ook de nachten blijven zacht met temperaturen die ruim boven normaal liggen.

Vrijdag lijkt een koelere dag te worden.