Who's next

Vrijdag Lijsttrekker van Lijst Vijf Fortuyn, Olaf Stuger, zei over de kloof tussen burger en politiek en de 77 vakantiedagen van de Kamerleden: „Den Haag heeft zijn eigen cultuurtje. Als je als volksvertegenwoordiger daar binnenkomt, dan krijg je een deken van comfort over je heen gelegd. En dan denkt men al heel snel: ‘Ach het zal mijn tijd wel duren’. Je kunt je daarvan afwenden maar om het systeem te veranderen moet je toch in Den Haag zijn.” Vandaag Gesprek over nrc.next met Olaf Stuger, lijsttrekker van Lijst Vijf Fortuyn over de uitkomsten van 21minuten.nl, de enquête op internet waaruit blijkt dat de kloof tussen burgers en politici nog altijd groot is. WFA34:OLAF STUGER LIJSTTREKKER "FORTUYN":DEN HAAG:25SEP2006 ***ARCHIEFFOTO 21SEP2006***- De Lijst Pim Fortuyn heeft een nieuwe lijsttrekker aangewezen. Het is Olaf Stuger. Hij nam vorige week de zetel in de Tweede Kamer in die vrijkwam door het vertrek van Gerard van As. De nu 37-jarige Stuger kwam ook al in 2002 in de Kamer voor de LPF, ten tijde van het kabinet Balkenende-1.Maar na de val van dat kabinet en de verkiezingen van 2003 keerde hij er toen niet terug. De LPF wil de campagne voor de komende verkiezingen in met de naam 'Fortuyn', maar de broer van Pim Fortuyn, Marten, vecht dat aan. Hij heeft het merkrecht op de naam. De Raad van State doet hierover binnen twee weken uitspraak. WFA/jvdh/str. Frank van Rossum WFA WFA WFA

Vandaag

Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met topadvocaat Geert-Jan Knoops en de terdoodveroordeling van Saddam Hussein; hij zal worden opgehangen. Wat vindt Knoops, onder meer gespecialiseerd in internationaal straf- en oorlogsrecht, hiervan?

Vrijdag

Lijsttrekker van Lijst Vijf Fortuyn, Olaf Stuger, zei over de kloof tussen burger en politiek en de 77 vakantiedagen van de Kamerleden: „Den Haag heeft zijn eigen cultuurtje. Als je als volksvertegenwoordiger daar binnenkomt, dan krijg je een deken van comfort over je heen gelegd. En dan denkt men al heel snel: ‘Ach het zal mijn tijd wel duren’. Je kunt je daarvan afwenden maar om het systeem te veranderen moet je toch in Den Haag zijn.”

Elke werkdag om 12.40u en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.