Vliegende vleugel voor minder herrie

Vliegende vleugel voor minder herrie Rotterdam, 6 nov. Het vliegtuig van de toekomst: zeer stil, en zeer zuinig. Het bovenstaande conceptuele ontwerp, ontstaan uit een samenwerking tussen het Amerikaanse instituut MIT en de Britse universiteit van Cambridge, werd vandaag in Londen voor het eerst aan de wereld getoond. Vooral de in de romp geïntegreerde motoren moeten deze vliegende vleugel zijn stille eigenschappen geven. Het project startte in november 2003 – ten tijde van de laatste vlucht van de snelle, maar lawaaiige Concorde. Dat technische wonder was een commerciële ramp. Of dit vliegtuig, dat niet voor 2030 zal vliegen, wel commercieel succesvol kan worden, is een vraag die nog niet wordt gesteld. Foto AP **HOLD FOR RELEASE 12:01 A.M. EST MONDAY, NOV. 6. THIS PHOTO MAY NOT BE POSTED ONLINE, BROADCAST OR PUBLISHED BEFORE 12:01 A.M. EST.** In this artist rendering provided by Massachusetts Institute of Technology, shown is a conceptual design for a silent, environmentally friendly passenger plane to be unveiled at a press conference Monday, Nov. 6, 2006, at the Royal Aeronautical Society in London. (AP Photo/Massachusetts Institute of Technology) Associated Press