Twintig doelpunten in slechts zes duels

Bloemendaal-aanvaller Christopher Zeller heeft zijn doelpuntentotaal opgevijzeld tot twintig treffers. Gisteren, in het competitieduel tegen HGC (7-3), schoot de 22-jarige hockeyer uit München vier keer raak namens de landskampioen, waardoor hij na zes duels uitkomt op het indrukwekkende gemiddelde van 3,33 goal per wedstrijd.

Mede door de inbreng van Zeller gaat Bloemendaal soeverein aan de leiding in de Nederlandse hoofdklasse, met het maximale aantal punten (18). In de zes duels scoorde de ploeg van coach Michel van den Heuvel in totaal 39 keer, en kreeg de ploeg ‘slechts’ twaalf tegentreffers. Zeller, de vervanger van de deze zomer uitgeweken Jamie Dwyer, verzorgde ruim de helft van de productie.

Amsterdam, vrijdagavond met 5-4 te sterk voor het wisselvallige Rotterdam, bezet de tweede plaats op de ranglijst, met een achterstand van zeven punten. Oranje Zwart staat derde, eveneens met elf punten, maar de ploeg uit Eindhoven kan dit seizoen nog niet imponeren. Gisteren werd stadgenoot en laagvlieger HC Eindhoven met 5-2 verslagen.

Opvallend was de overwinning van het modale Kampong, gisteren bij Tilburg: 1-4. Na een seizoen in de overgangsklasse te hebben gespeeld hoopt de roemrijke club uit Utrecht – voor het laatst landskampioen in 1985 – zich dit seizoen te handhaven op het hoogste niveau.