Televisie Film van de dag

Four Weddings and a Funeral. Aangename relatiekomedie speelt zich af tijdens vier huwelijksfeesten en een begrafenis. Scenarist Richard Curtis en regisseur Newell volgen een excentrieke groep vrienden uit de Britse upper class die er geen van allen over denken ooit te trouwen. De verlegenheid van Hugh Grants personage en zijn talent om steeds het verkeerde te zeggen en te doen, leiden er toe dat hij zich heeft neergelegd bij de gedachte dat de trouwklokken wel nooit voor hem zullen luiden, totdat hij Andie McDowell opmerkt. Samen met My Best Friend’s Wedding varieert deze film een klein beetje op de vaste formule van de romantische komedie. Aan het eind van Four Weddings vraagt Hugh Grant gedecideerd aan McDowell om níét met hem te trouwen: „and you think not being married to me might maybe be something you could consider doing for the rest of your life?”(Mike Newell, 1994, GB), Net 5, 20.30-22.50u.

André Waardenburg