Scorsese begint aan een grote Stones-film

De fameuze filmmaker Martin Scorsese is vorige week in New York begonnen met de opnamen voor een grote bioscoopfilm over de Rolling Stones. Hij filmde onder meer het privé-optreden van de groep op de zestigste verjaardag van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton, waar ook diens Tsjechische collega Vaclav Havel tot de gasten behoorde. De film wordt volgend jaar in de bioscopen verwacht, zo meldt de Britse krant The Guardian, en zal ook kleedkameropnamen, interviews en historisch beeldmateriaal omvatten.

Clinton is net iets jonger dan drie van de vier Rolling Stones. „Als je eenmaal zo vaak jarig bent geweest, besteed je er niet zo veel aandacht meer aan”, zei Keith Richards (62) vorige week op vaderlijke toon tegen hem.

Scorsese maakte eerder furore met de concertfilm The Last Waltz over het afscheidsoptreden van The Band in 1978, en met zijn grote Bob Dylan-documentaire No direction home die vorig jaar werd uitgebracht.