Radio Voorkeur

Desmet live. Historicus en VRT-journalist Rudi Vranckx praat over zijn boek Geesten van het avondland, de roots van het moslimterrorisme en het web rond Europese kopstukken van de jihad. Ook te gast zijn Hans Wansink en Sara Berkeljon, schrijvers van het boek De orkaan Ayaan. Radio 5, 18.04-19.50u.

Kunststof. Gesprek met de veelzijdige Vlaamse acteur Wim Opbrouck over zijn eigentijdse bewerking van het toneelstuk Het leven een droom, geschreven door de Spanjaard Calderón de la Barca in de 17de eeuw. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week over de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921), een wonderkind op de piano. Het publiek is nog altijd gecharmeerd van zijn Carnaval des animaux, zijn opera Samson et Dalila, zijn Danse macabre en de Orgelsymfonie. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa luna. Gesprek met oud-correspondent in de Verenigde Staten van NRC Handelsblad Marc Chavannes over de congresverkiezingen van morgen in Amerika. Radio 1, 0.04-1.00u.