Prijs voor architect Frits van Dongen

rotterdam, 6 nov. Architect Frits van Dongen ontvangt dit jaar de BNA Kubus. Van Dongen ontwierp het bioscoopcomplex Pathé Arena (2000), de Heineken Music Hall (2001) in Amsterdam en de klassieke concertzaal Philharmonie te Haarlem (2005). BNA, de beroepsvereniging van architecten, reikt de oeuvreprijs jaarlijks uit als blijk van waardering voor een bijzondere bijdrage aan de architectuur in Nederland. ”In zijn gebouwen staat het feestelijke samenkomen voor muziek en theater centraal”, stelt de jury. De BNA Kubus werd ruim veertig jaar geleden voor het eerst uitgereikt. Hij is eerder toegekend aan architecten als Van den Broek, Kloos, Hertzberger, Quist, Crouwel, Van Velsen en Van Eyck. Wiel Arets werd vorig jaar onderscheiden. Van Dongen krijgt de prijs op 8 december in de Philharmonie in Haarlem.