NRC Personalia

Gretha Pama heeft de eerste RD Persprijs gewonnen. Pama kreeg de prijs zaterdag voor haar werk in 2005 als redacteur Rotterdam, een functie die ze de afgelopen jaren bij NRC Handelsblad vervulde. De RD Persprijs is een nieuwe mediaprijs voor Rotterdam en omgeving. De jury schrijft: „Gretha Pama [...] koos als onderwerp de Rotterdamse samenleving en politiek, die het afgelopen jaar zo onder druk hebben gestaan. Ze documenteerde die ontwikkelingen zorgvuldig, op zo’n manier dat ook de niet goed ingevoerde lezer buiten Rotterdam weer helemaal ‘bij’ was. Haar artikelen zijn soms op bijna filmische wijze geschreven.” De prijs, die is ingesteld bij de fusie van het Rotterdams Dagblad met het Algemeen Dagblad, bestaat uit een onderscheiding en vijfduizend euro. Gretha Pama is nu redacteur bij nrc.next.