Nader bekeken

Als voetballer in de Schotse competitie kende Sir Alex Ferguson slechts bescheiden successen. Als trainer kreeg hij snel de reputatie van topcoach. Met Aberdeen won hij onder meer drie keer de Schotse landstitel en de Europa Cup II, en maakte daarmee een einde aan de dominantie van Celtic en Glasgow Rangers.

In 1986 werd hij manager van Manchester United en vandaag viert Ferguson zijn twintigjarig jubileum op Old Trafford. De meest succesvolle coach in het Britse voetbal wordt 31 december 65 jaar, maar denkt er niet over te stoppen. „Het is schandalig dat sommige mensen suggereren dat ik met pensioen moet gaan. Dat is hun zaak niet”, zei hij.

In het voetbal komt een 20-jarig jubileum niet vaak voor. Uniek is de periode die Fransman Guy Roux bij zijn club in dienst was; van 1961 tot 2005 (met een korte onderbreking in 2000/2001) was hij manager van AJ Auxerre.