Internet Voorkeur

Peilingen. Nog iets meer dan twee weken en dan is het zo ver: de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Tot die tijd zijn er nog vele optredens van politici in televisiedebatten en andere programma’s. De frequentie van opiniepeilingen zal alleen maar toenemen. De website objectiefbekeken.nl zet alle voorspellende statistieken over de zetelverdeling in een overzicht. Op de site staan de laatste voorspellingen van drie peilingen. Allereerst de politieke peiling De Stemming, die wordt samengesteld door TNS Nipo in opdracht van RTL Nieuws. Verder de politieke barometer, een wekelijkse peiling die uitgevoerd wordt door Interview-NSS in samenwerking met Nova. Ten slotte de opiniepeiling van Maurice de Hond, die hij in opdracht van de NOS doet. De verschillende peilingen worden weergegeven in staafdiagrammen. Niet alleen de meest recente statistieken zijn opvraagbaar, maar ook die van weken terug. Hierdoor is het gemakkelijk om trends te bespeuren. Ook is het mogelijk om de drie opiniepeilingen in één overzicht te zetten. Daarnaast valt de politieke aandelenmarkt van de Volkskrant op de site te volgen. Wie dan nog niet genoeg heeft van alle peilingen, kan ook nog eens naar de verstrekte adviezen van de Stemwijzer kijken op de website: de SP en CDA gaan daar aan kop.

Voor meer details:www.objectiefbekeken.nl