Henk en Dorien

Zelf was ik er niet (kwam vannacht terug na een weekje Nederland) maar 37.954 anderen waren gisteren wel in de stad om de New York City Marathon te lopen. Achteraf is het altijd makkelijk om favorieten uit te kiezen, dus hier komen ze. Het werd niet Lance Armstrong, die zei nog nooit zoiets zwaars te

henkdorien.jpg
Zelf was ik er niet (kwam vannacht terug na een weekje Nederland) maar 37.954 anderen waren gisteren wel in de stad om de New York City Marathon te lopen.

Achteraf is het altijd makkelijk om favorieten uit te kiezen, dus hier komen ze. Het werd niet Lance Armstrong, die zei nog nooit zoiets zwaars te hebben gedaan. Mijn lopers van het jaar zijn wel geworden Henk en Dorien, die de speciale bijlage van The New York Times van vanochtend haalden (zie foto).

Henk is 50, Dorien 25 en ze heten Van der Laan, dus het zouden nog best eens vader en dochter kunnen zijn. Hij eindigde op plaats 30.387, zij werd 32.065e. Beiden met een halve wuppie op het hoofd.

Voor enthousiastelingen die geïnspireerd zijn geraakt en nu al uitkijken naar volgend jaar, hier tips op de officiële site van de New York Road Runners.

(En voor iedereen die liever een minder sportieve maar wel meer hilarische kant van New York bekijkt: bezoek eens het blog van NRC-collega Coen van Zwol uit Moskou. Hij was een weekje in de stad.)