Europese topclubs verliezen

In vrijwel alle Europese voetbalcompetities hebben de topclubs afgelopen weekeinde een nederlaag moeten incasseren. In Engeland ging Chelsea gisteren voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Tottenham Hotspur versloeg de stadgenoot uit Londen met 2-1. Manchester United, zaterdag met 3-0 te sterk voor Portsmouth, neemt de koppositie over in de Premier League.

In Spanje is Sevilla de nieuwe koploper. De winnaar van de UEFA Cup versloeg in eigen stadion Osasuna met 2-0. Doordat Barcelona zaterdag niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij Deportivo La Coruña, heeft Sevilla op de ranglijst nu één punt voorsprong op de Catalanen. Real Madrid ging in eigen stadion onderuit tegen Celta de Vigo: 1-2.

In Duitsland hadden Bayern München en Schalke 04 gisteren de mogelijkheid om koploper Werder Bremen tot op één punt te naderen. De ploeg uit Noord-Duitsland verspeelde zaterdag twee punten in het duel met Energie Cottbus: 1-1. Die misstap bleef uiteindelijk zonder gevolgen, omdat Schalke en Bayern elkaar in Gelsenkirchen in evenwicht hielden: 2-2.

AC Milan heeft opnieuw een gevoelige tik gekregen in de Serie A. De ploeg verloor de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo met 2-0. Het was de derde nederlaag in vier competitieduels voor de Milanezen. In de afgelopen weken ging de ploeg van Clarence Seedorf al onderuit tegen Palermo en stadgenoot Internazionale. Die twee clubs, de huidige koplopers in de Serie A, maakten gisteren geen fout. Inter won op eigen veld met 2-0 van Ascoli, Palermo versloeg met dezelfde cijfers Sampdoria voor eigen publiek. De lijstaanvoerders hebben vier punten voorsprong op AS Roma, dat gisteren Fiorentina met 3-1 versloeg.

Milans achterstand op Inter en Palermo bedraagt inmiddels zeventien punten, grotendeels veroorzaakt door de straf (acht punten in mindering) wegens betrokkenheid bij het fraudeschandaal.