Drankverbod voor marine na reeks nieuwe incidenten

Rotterdam, 6 nov. Mariniers en vlootpersoneel mogen vanaf afgelopen vrijdag geen alcohol meer drinken tijdens oefeningen. Dit verbod geldt ook als marinepersoneel een avond uitgaat. Dat heeft commandant der zeestrijdkrachten, vice-admiraal Jan-Willem Kelder besloten. Directe aanleiding is een reeks nieuwe incidenten waarbij marinepersoneel zich heeft misdragen na overmatig alcoholgebruik. Afgelopen week hebben drie mariniers ”rottigheid” uitgehaald in een hotel in Nederland. Hotelgasten beklaagden zich hierover. Voor de marine was hierdoor ”de maat vol”, laat een woordvoerder weten. De mariniers worden krijgstuchtelijk berecht. Na eerdere incidenten in Noorwegen heeft marinepersoneel zich meerdere malen misdragen, aldus de woordvoerder. Ook in een discotheek in `t Harde raakten mariniers na alcoholgebruik betrokken bij een vechtpartij.