Willem II verslaat NEC in Nijmegen

NEC 1 Willem II 2

Ruststand 1-1. 31. 30. Holman 1-0, 35. Bobson 1-1, 77. Assou-Ekotto 1-2.. Scheidsrechter: Van Sicheml. Toeschouwers: 12.000. Gele kaart: Valencia, Kargbo, Assou-Ekotto (Willem II).

NEC heeft voor de tweede keer op rij een wedstrijd in de eredivisie verloren. Na de nederlaag van vorige week tegen FC Twente ging de Nijmeegse ploeg gisteravond op eigen veld over de knie bij Willem, 2-1.

De wedstrijd stond mede in het teken van de terugkeer van twee spitsen. Bij de thuisclub was dat de grillige Pool Niedzielan, die bij trainer Mario Been tijdelijk in ongenade was gevallen. Bij Willem II betrof het Iwan Redan, die was hersteld van een knieblessure.

Vooral Niedzielan zwoegde als nooit tevoren. Hij had weinig geluk in de afwerking, maar stelde na een half uur spelen de Australiër Holman in staat zijn eerste treffer voor NEC te maken. Lang mocht de thuisclub niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten na het openingsdoelpunt maakte Bobson gelijk.

NEC en Willem II behoorden tot gisteravond tot het kwartet ploegen dat in tien competitiewedstrijden pas zeven keer wist te scoren. In de tweede helft was het gebrek aan schotkracht evident. Het spel van beide ploegen leidde tot weinig kansen. Totdat de Fransman Assou-Ekotto een kwartier voor tijd voor Willem II de ban brak. Dat hij scoorde was verrassend, maar allerminst onverdiend.

NEC probeerde in de resterende speeltijd uit alle macht gelijk te maken, maar Niedzielan kon zijn goede wedstrijd niet bekronen met een doelpunt, terwijl Barreto de bal net over mikte uit een vrije trap. Een afstandsschot van Denneboom verdween rakelings naast en Snoyl zag een schot gestopt door doelman Sengier. (ANP)