VSCD-prijzen voor Leonhardt en Eva Maria Westbroek

Rotterdam, 4 nov. De oeuvreprijs van de Vereniging van Schouwburg- en concertdirecties (VSCD) is gisteravond uitgereikt aan dirigent/klavecinist Gustav Leonhardt. Leonhardt nam de prijs in ontvangst in de Philharmonie Haarlem, in een concert dat tevens de Klassieke Muziekweek opende. De prijs voor de meest indrukwekkende individuele prestatie ging naar sopraan Eva-Maria Westbroek voor haar rol in de opera Lady Macbeth van Mtsensk, afgelopen seizoen bij De Nederlandse Opera. Andere genomineerden waren dirigent Ingo Metzmacher voor de opera The Bassarids en Isabelle van Keulen voor het Delft Chamber Music Festival. De prijs voor het beste orkest ging naar ASKO-Schönberg Ensemble, het oude muziekensemble L`Arpeggiata won de prijs voor het beste kleine ensemble. In de categorie nieuwe generatie musici won fortepianist Kristian Bezuidenhout, afgelopen februari solist in de pianoconcerten van Mozart bij het Orkest van de Achttiende Eeuw.