Televisie Voorkeur

Actualiteiten

Eén vandaag. In een festivalachtig debat met de titel ‘Allochtoontje komt om zijn loontje?’ wordt gediscussieerd over de jeugdwerkloosheid onder allochtone jongeren. Om 17.30 uur volgen enkele reportages. In het tweede deel van de uitzending debatteren acht geselecteerde jongeren van allochtone afkomst met lijsttrekkers Mark Rutte (VVD) en Wouter Bos (PvdA). Centrale vragen: „Wie is verantwoordelijk voor de grote werkloosheid onder allochtonen?” en „Wat gaat de politiek hier de komende jaren aan doen?” De uitzending is tevens te volgen via www.eenvandaag.nl. Ned. 1, 17.30-17.51u. & 18.25-18.50u.

Nova. Rijden met Rutte. In de serie portretten van de lijsttrekkers reed Nova mee met de VVD-voorman Mark Rutte en sprak onder meer over de verkiezingscampagne en de peilingen. Ned. 2, 22.10-22.50u.

Documentaire

Bond girls are forever. Documentaire over de vrouwen in de James Bondfilms: van Honey Ryder (Ursula Andress) het ‘oermodel’ in de eerste film Dr. No (1962) tot Domino Petachi (Kim Basinger) in Never Say Never Again (1983) en Jinx (Halle Berry) in Die Another Day (2002). ARD, 2.45-3.30u.

Informatief

Rondom Tien. In het discussieprogramma draait het deze keer om de vraag: is Nederland integratiemoe? Integratie lijkt geen belangrijk onderwerp meer in de verkiezingsstrijd. Veel burgers nemen een houding aan van leven en laten leven, ze willen geen ‘gezeur’ meer. Intussen leveren projecten in buurten en scholen wel degelijk positieve resultaten op. Gewone mensen aan het woord over integratie. Ned. 2, 21.05-22.00u.

Kunst/Cultuur

MuseumGasten. Theaterproducent Henk van der Meyden en presentatrice Judith de Bruijn ontdekken waarom Rembrandt zo dol was op de Bijbel. Ned.2, 17.26-17.45u.

The culture show. Cultureel magazine. Speciale aandacht voor de carrière van regisseur en filmproducent Steven Spielberg (Jaws, ET, Indiana Jones, Saving private Ryan) met bijdragen van onder meer George Lucas, Sean Connery en Harrison Ford. BBC2, 20.15-21.15u.

Dag boek. Ter gelegenheid van de zeventigste editie van de boekenbeurs Antwerpen een bespreking van een pas verschenen boek. België 2 (Canvas), 20.45-20.50u.

Cinema.nl: De nacht van de animatie. Programma in het kader van het Holland Animation Film Festival in Utrecht (haff.awn.com) met onder meer diverse animatiefilms, zoals 2D or not 2D (Paul Driessen), Story of the Kolobok (Jim Boekbinder), The Last words of Dutch Schultz (Gerrit van Dijk), Seventeen (Hisko Hulsing), Ten Ways (Demian Albers). Verder films uit de studio's van Joop Geesink en Marten Toonder, Sponge Bob, clips, commercials en interviews met de makers. Zie ook Film van de dag. Ned.3, 22.59-3.35u.

Praatprogramma

Sonja. Eerste van een achtdelige programmaserie met presentatrice Sonja Barend over de vraag wat vijftig jaar televisie in Nederland teweeg heeft gebracht. In het eerste deel Omgangsvormen, zijn onder andere te gast Paul de Leeuw, Wouke van Scherrenburg en Pieter Storms. Ned.1, 22.00-23.00u.

Amusement

Gordon in de mode. Eerste aflevering van een realitysoap waarin de zanger Gordon optreedt als modekoning. Talpa, 20.30-21.30u.

Koefnoen. Satirisch programmamet Paul Groot, Owen Schumacher, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Marjan Luif en anderen. Ned.1, 21.25-22.05u.

De bovenste plank. De keuze uit de meest humoristische optredens van Vlaanderens grappigste komieken van vroeger en nu. België 1, 22.25-22.50u.

Never mind the buzzcocks. Humoristische quiz met vragen over popmuziek. BBC 2, 0.00-0.30u.

SPORT

De wedstrijden. Verslag van gespeelde wedstrijden in eredivisie. Met onder meer NEC-Willem II, ADO Den Haag-Excelsior, PSV-NAC Breda, Heerenveen-Sparta. Talpa, 22.00-23.15u.

NOS-Studio Sport. Sportprogramma met onder meer een vooruitblik op de marathon in New York, wielrennen, de Wereldbeker Cyclocross in Treviso, Engels voetbal en het NK Afstanden (schaatsen) in Assen. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Match of the day. Voetbalmagazine met samenvattingen van wedstrijden uit de Premier League Liverpool-Reading en Manchester United-Portsmouth. BBC1, 23.20-0.15u.