Radio Voorkeur

NPS Opera live: Hector Berlioz’ Les Troyens. Rechtstreeks uit de Bastille in Parijs de monumentale opera in vijf aktes over de val van Troje en de lotgevallen van Aeneas in Carthago. Met koor, kinderkoor en orkest van de Nationale Opera Parijs onder leiding van dirigent Sylvain Cambreling en de mezzosopraan Deborah Polaski, sopraan Gaële le Roi, tenor Jon Villars, sopraan Anne Salvan, bariton Franck Ferrari en anderen. Radio 4, 17.02-24.00u.

Opium. Onder meer aandacht voor het boek De klank als handschrift van historicus Jan Bank en musicoloog Emile Wennekes over de 77-jarige dirigent Bernard Haitink. Verder sopraan Eva-Maria Westbroek die gisteren de VSCD klassieke muziekprijs 2006 voor haar hoofdrol in de opera Lady Macbeth van Mtsensk van Dmitri Sjostakovitsj, ontving. Ook wordt de documentaire George Michael: A different story besproken. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Oud-rechercheur Simon de Waal (1961) vertelt over zijn werk en ervaringen die hij bij de Amsterdamse politie heeft opgedaan. Radio 1, 0.02-1.00u.