Radio Voorkeur

Opium. Regisseur Norbert ter Hall vertelt over zijn zevendelige televisieserie Waltz die volgende week begint. Verder Melle van der Velde over Oleg Popov, de Russische clown en zijn boek over hem Oleg Popov mijn leven als clown. Vanaf december toert Popov met het Groot Russisch Staatscircus door Nederland. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier: Van de straathoek naar het witte doek. Een portret van de 24-jarige rapper en filmacteur Negativ, het pseudoniem van Maurits Delchot, een jongen die eerst niet wilde deugen. Hij is een van de opkomende sterren aan het hiphop-firmament. Radio 1, 21.04-22.00u.

Volgspot. Leoni Jansen en haar band treden op met een voorproefje uit de show Heartstrings & Loose ends. Ook de 67-jarige cabaretier Seth Gaaikema die op de planken staat met zijn voorstelling Als ’t effe kan. Radio 2, 23.00-24.00u.

Verum bonum pulchrum. Anne van der Meiden vertelt over zijn vertaling in het Twents van verhalen uit de bijbel. Tevens classicus Patrick Lateur die de fabels van Leonardo da Vinci vertaalde. Radio 5, 23.00-24.00u.