Overwegend droog

Vanaf vandaag is er sprake van een westelijke winden boven onze omgeving. Rondom een hogedrukgebied boven het zuiden van de Britse eilanden wordt zachte lucht aangevoerd.

Hoewel hogedrukgebieden vaak zorgen voor mooi weer, kunnen in dit geval zwakke storingen onze omgeving blijven bereiken. Hierdoor blijven er de komende dagen veel wolken voorkomen, maar in het algemeen is het droog en zo nu en dan kunnen we vooral in het zuiden van het land de zon zien doorbreken.

Het noorden heeft daarentegen de meeste kans op soms wat (lichte) regen. Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en valt in het noorden van het land een spat regen. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige westenwind. In het noordelijk kustgebied waait een krachtige wind, kracht 6.

Het wordt een zachte nacht met kwikstanden die met een graad of 9 uitkomen op een niveau dat vergelijkbaar is met de maximumtemperaturen van de afgelopen dagen. Ook morgen is het bewolkt en waait het stevig. In het noordelijk kustgebied komt een harde wind te staan, windkracht 7.

Bij dit alles is het overwegend droog en lopen de temperaturen op naar circa 13 graden.

Maandag en dinsdag overheersen de wolken nog steeds, maar er is wel wat meer ruimte voor de zon, vooral op dinsdag. Daarbij blijft het zacht met maximumtemperaturen rond 13 graden. Ook na dinsdag houdt het zachte en overwegend bewolkte weer aan.