Nederland dreigt plaatsen in UEFA Cup te verliezen

Rijswijk, 4 nov. De positie van Nederland bij de topacht op de UEFA-ranglijst staat onder druk. Het is aannemelijk dat Nederland naar de negende plaats daalt en in dat geval verspeelt het twee plaatsen in het UEFA-Cuptoernooi. De uitschakeling van FC Twente door het Letse Levadia Talinn blijkt nadelig in de strijd met Roemenië en Rusland, de twee belangrijkste concurrenten van Nederland. De UEFA rekent voor elke overwinning in een Europeees toernooi twee punten. Alle punten die een land op die manier behaalt worden gedeeld door het aantal Europese deelnemers. Voor Nederland een nadeel, omdat FC Twente zich via de Intertoto voor het UEFA-cuptoernooi plaatste, waardoor het aantal clubs niet op de gebruikelijk zes, maar op zeven uitkwam. Ongunstig ten opzichte van Roemenië met drie clubs en Rusland met vier.