Jerry Lee Lewis: Last Man Standing

Jerry Lee Lewis: Last Man Standing (Artists First) ****

Jerry Lee Lewis:Last Man Standing (Artists First)

****

De titel is veelbetekenend in het kader van de bijgevoegde foto van het ‘Million Dollar Quartet’: Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis informeel bijeen rond de piano in 1956. Lewis is de laatste overlevende en waar zijn laatste Paradisoconcert mank ging aan een gebrek aan inzet, heeft de 71-jarige rock’n’rollpionier op zijn nieuwe album Last Man Standing de energie en de hulp gevonden om er een succes van te maken.

Bruce Springsteen, Mick Jagger, Neil Young, John Fogerty en andere sterren gaan in duet met ‘The Killer’ die zijn piano laat vlammen als ooit tevoren en voor één keer weer zingt alsof de duvel hem op de hielen zit. Bijzonder geslaagd zijn ‘Rock and roll’ met Jimmy Page (Lewis zingt Led Zeppelin!) en ‘That kind of fool’ met Keith Richards, waarin de Stones-gitarist zich ontpopt als een geloofwaardig country-duetzanger tussen coryfeeën Willie Nelson en George Jones. Jerry Lee Lewis rockt weer, en hoe.

JAN VOLLAARD