Internet Voorkeur

Treinvertraging. Wie vroeger in het weekend een uitstapje met de trein wilde maken, moest het spoorboekje uitpluizen. De laatste jaren zijn er gelukkig een hoop handige sites voor openbaarvervoerreizigers gekomen. De bekendste is ongetwijfeld 9292ov.nl, een website die advies geeft aan reizigers met de trein, bus, metro, veerboot, regiotaxi en tram. De reiziger wordt op de site letterlijk van deur tot deur de weg gewezen.

Treinreizigers kunnen sinds enige tijd voor reisadvies ook terecht op traphic.nl. Op deze site staat een interactieve kaart met spoortrajecten in Nederland. Stations worden aangeduid met rondjes in verschillende kleuren. De kleur geeft aan of er treinen met vertraging zijn. Zodra je op zo’n rondje klikt, verschijnt een overzicht met de actuele vertrektijden vanaf het desbetreffende station. Reizigers kunnen op de site gelijk een afweging maken of ze niet beter in de auto kunnen stappen. Traphic.nl biedt namelijk al langer informatie over files. Zo zijn er camerabeelden van talloze knooppunten te zien. Reizigers kunnen kiezen: of straks stilstaan in de file óf de trein met vertraging pakken.

Voor meer: www.traphic.nl