Fat Jon & Styrofoam: The Same Channel

Fat Jon & Styrofoam: The Same Channel (Morr Music) ****

Fat Jon & Styrofoam: The Same Channel(Morr Music)

****

Houston, wij hebben een probleem. Onze shuttle is overgenomen door een Belg met een hele berg elektronische apparatuur in zijn fluorescerende rugtas en een Amerikaanse rapper. Ze hebben een gigantische luidspreker aan de shuttle vastgemaakt en trakteren het heelal nu op een bizarre mix van verwarrende spoken word, claustrofobische raps, digitale bassen en bliepende ruimtevaartmuziek. Hallo…Houston?

Het goede nieuws is dat er leven is op Mars. Het slechte dat ze er belachelijke danspasjes op nahouden. Zoals ze losgaan op ‘Space Gangsta’, dat klinkt alsof rapper Ice-T een duet heeft opgenomen met een alien. We kunnen onze shuttle nauwelijks op koers houden met al die echoënde synthesizerdeuntjes en computerbaslijnen die kriskras door het heelal scheuren. Net leek de sfeer grimmig te worden maar inmiddels zitten de Marsmannetjes gebroederlijk te huilen bij de treurige zanglijnen. Weet je wat wij dan denken, Houston? Neil Armstrong, eat your heart out.

Saul van Stapele