Dieren

De bio-industrie wordt beschouwd als de morele blinde vlek van deze tijd, net als de slavernij dat ooit was. Over vijftig jaar kijken we met schaamte terug. De oprichting van de Partij voor de Dieren in ons land maakt deel uit van deze ontwikkeling. Of ze in China dan ook toe zijn aan omkijken in schaamte is maar de vraag. De ontwikkeling in varkensland nummer één beweegt zich een heel andere richting op. Kleine boeren leggen het steeds meer af tegen de grootschaligheid, met alle ellende van dien. Sinds de oprichting van de Partij voor de Dieren is kiezen er niet makkelijker op geworden. Hoe kun je nou níet op een partij voor dieren stemmen? Toch kan het ook niet de bedoeling zijn dat Marianne Thieme op 23 november als kandidaat-premier naar de Koningin gaat.Wie heeft ooit bedacht dat we maar op één partij mogen stemmen?