www.nrc.nl

Klaver. Lees via het weblog van Marie-José Klaver een artikel van Adam Penenberg uit het tijdschrift Mother Jones over Google en privacy. „Google weet meer over je dan de National Security Agency ooit zal weten.” schrijft Penenberg. Hij gaat onder meer in op de privacy-obsessie van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. Over hen is vrijwel geen persoonlijke informatie te googlen. Penenberg waarschuwt lezers dat Google niet te vertrouwen is en laakt het gebrek aan openheid van de miljardenonderneming. Hij beschrijft hoe ook de Amerikaanse kwaliteitskranten als New York Times en Wall Street Journal altijd vragen van tevoren moeten voorleggen aan het bedrijf, alvorens Google iets in de pers wil zeggen. www.nrc.nl/klaver Google

Expeditie Europa. Voormalig tv-recensent Hans Beerekamp en zijn partner Janine Prins zijn afgelopen maandag begonnen aan een rondrit door Europa met een camper. Vandaag zijn zij in België. Beerekamp komt in Antwerpen herinneringen aan dichter Herman de Coninck tegen. „Je moet niet alleen, om de plek te bereiken,/ thuis opstappen, maar ook uit manieren van kijken./ Er is niets te zien, en dat moet je zien/ om alles bij het zeer oude te laten.” Deze dichtregels van De Coninck staan op een Antwerps café. Een dag later staan Beerekamp en Prins „aan de poort van een oud, afbrokkelend monument, vlakbij Leuven: de norbertijner abdij ’t Park, waar gewerkt wordt aan een permanent museum voor religieuze kunst. Achter onze bus ruist vandaag een beekje, ook best wel ouderwets. Hier in Heverlee woonde Herman De Coninck zes jaar, lees ik net op het net.” Volg de tochten van de bus op

http://weblogs.nrc.nl/weblog/ee/

Klaver. Lees via het weblog van Marie-José Klaver een artikel van Adam Penenberg uit het tijdschrift Mother Jones over Google en privacy. „Google weet meer over je dan de National Security Agency ooit zal weten.” schrijft Penenberg. Hij gaat onder meer in op de privacy-obsessie van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. Over hen is vrijwel geen persoonlijke informatie te googlen. Penenberg waarschuwt lezers dat Google niet te vertrouwen is en laakt het gebrek aan openheid van de miljardenonderneming. Hij beschrijft hoe ook de Amerikaanse kwaliteitskranten als New York Times en Wall Street Journal altijd vragen van tevoren moeten voorleggen aan het bedrijf, alvorens Google iets in de pers wil zeggen.

www.nrc.nl/klaver