VVD niet schadevrij

Het blijft rommelen in de VVD. Na de kritiek uit de fractie afgelopen dinsdag op de onzichtbaarheid van de partij in de campagne, is het nu `team-Verdonk` dat voor ophef zorgt. Uit een opmerkelijk bericht in de Volkskrant blijkt dat Verdonk, de nummer twee van de VVD, geen vertrouwen zou hebben in campagneleider Hans Hoogervorst. Althans, dat beweert Verdonks eigen woordvoerder in de campagne, Ed Sinke, vanuit Shanghai.

Het is bekend dat Hoogervorst in de strijd om het VVD-lijsttrekkerschap niet veel op had met Verdonk. Over hem gaat het (nooit bevestigde) gerucht dat hij tegenover een Telegraaf-journalist gezegd zou hebben Verdonk ”een kaa-uu-tee-wijf” te vinden.

Het helpt de VVD allemaal niet, dit gedoe. Als de mensen die zijn ingehuurd als spindoctors zélf schade gaan berokkenen aan de partij, heeft Mark Rutte nog een lange, moeilijke weg te gaan tot 22 november. Campagnestrateeg Jan Driessen gooit het over de persoonlijke boeg. Hij kent Sinke goed, ze komen bij elkaar op feestjes. Dit kan hij niet zo gezegd hebben. En zelfs Verdonk komt er uiteindelijk aan te pas. Zij begrijpt haar eigen woordvoerder niet zo goed en zegt dat er heus wel gevoelens waren jegens Hoogervorst maar dat dat is bijgelegd.