VS: vader veroordeeld voor besnijdenis kind

Lawrenceville. Een Ethiopische immigrant is in de Verenigde Staten veroordeeld tot tien jaar celstraf wegens de genitale verminking van zijn 2 jaar oude dochter. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat in de VS iemand wordt veroordeeld voor vrouwenbesnijdenis. Volgens de aanklagers heeft de man in 2001 een schaar gebruikt om de clitoris van zijn dochter te verwijderen in het appartement van zijn familie in Atlanta. De moeder van het kind zei dat ze de verminking pas een jaar later ontdekte. De man ontkent dat hij zijn dochter heeft besneden of aan iemand anders heeft gevraagd het te doen. De federale wet in de VS verbiedt genitale verminking, maar veel staten hebben geen specifieke wet die de praktijk strafbaar stelt. Wetgevers in de Amerikaanse staat Georgia hebben vorig jaar, met steun van de moeder, een anti-verminkingswet aangenomen.