Volleybalsters verliezen bij WK ook van Brazilië

Volleybalsters verliezen bij WK ook van Brazilië KOBE, 3 nov. KOBE, 3 nov. De Nederlandse volleybalsters, met op de foto Debby Stam (links) en Caroline Wensink, hebben vandaag bij het WK in Kobe niet voor een verrassing tegen Brazilië kunnen zorgen. Ondanks een 2-1 voorsprong in sets verloor de ploeg van bondscoach Avital Selinger met 3-2 (25-18, 23-25, 23-25, 25-18 en 15-9) van de grote favoriet voor de wereldtitel. Nederland leed eerder dit toernooi ook al een nederlaag tegen de Verenigde Staten (2-3). Alleen het duel met Kameroen leverde een zege op. De vrouwen spelen morgen in het voorlaatste groepsduel tegen Puerto Rico. „Het is heel zuur en pijnlijk om opnieuw met 3-2 te verliezen”, zei Selinger. „We zijn helaas nog niet in staat om het af te maken. Het wordt heel moeilijk om nu nog bij de eerste vier te eindigen en ook de eerste acht hebben we niet meer in eigen handen.” (Foto AFP) Brazilian attacker Caroline Gattaz (C, 5#) spikes a ball over Dutch defenders, Debby Stam (L) and Caroline Wensink (R), during their first round match of the women's volleyball world championships in Kobe, 03 November 2006. Brazil won the match 3-2 (25-18, 23-25, 23-25, 25-18, 15-9). AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI AFP