Veel bewolking

Na het koele weer van het tweede deel van deze week voeren naar west draaiende winden vanaf morgen zachtere lucht over onze omgeving. Ook verdwijnen de pittige buien van de afgelopen dagen.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en ontstaan enkele mistbanken. Lokaal kan dichte mist ontstaan. In het noordwesten valt nog een lichte bui, terwijl in het zuidoosten zo nu een dan een spat regen valt. De rest van het land houdt het droog. Bij weinig wind dalen de temperaturen naar 4 tot 6 graden in het binnenland. Bij bredere opklaringen zou de temperatuur in het oosten van het land plaatselijk kunnen zakken naar 2 graden.

Morgenochtend is er wat zon, maar de bewolking neemt vanuit het noorden toe. In de middag is het dan bewolkt met uitzondering van het zuiden van het land waar nog enkele opklaringen voorkomen. In het noorden kan een spat regen vallen. De wind komt morgen uit westelijke richting en neemt toe tot matig, kracht 4, boven land en vrij krachtig tot krachtig, kracht 5 tot 6, aan zee. De maxima liggen rond 12 graden.

Na een zachte nacht van zaterdag op zondag met temperaturen die niet verder dalen dan rond 9 graden, is het overdag overwegend bewolkt, maar op de meeste plaatsen droog. Het gaat nog iets harder waaien met een harde wind op de Wadden, kracht 7. De temperatuur loopt op naar ongeveer 13 graden. Het zachte weer houdt volgende week aan.